SOCIAL MEDIA

14.1.2021

Auringonlaskun kuvaaminen

 Auringonlaskun ja auringonnousun kuvaaminen on aina jännittävää puuhaa, koska ikinä ei tiedä millaisia kuvia tulee räpsittyä ja onko taivas värikäs vai ei. Auringonlaskun kuvaamisessa on kuitenkin tärkeää olla oikeassa paikassa oikeaan aikaan, jotta kuvat onnistuvat paremmin. Sopivaa paikkaa sai hetken aikaa kyllä etsiä, koska vaatimukset on kuvan suhteen korkeat :D 

Havittelen aina värikästä taivasta, kun auringonlaskua lähtee kuvailemaan, mutta se ei ole aina niin helppoa "ennustaa" milloin värit ovat kohdillaan. Auringonlasku on kuitenkin helpompi kuvattava itselle, kun aurinko on matalalla ja värit ovat vielä voimakkaammat illalla lämpötilan ollessa korkeampi ja ilmassa on enemmän kosteutta, myös pilvet vaikuttavat värien voimakkuuteen, mitä enemmän pilviä on, sen enemmän valo heijastuu niistä luoden kauniit värit.

Lähdin kuitenkin kuvailemaan kauniita talvimaisemia tuttuihin paikkoihin ja osuin sattumalta ikuistamaan taivaan kauniit värit Maanpäännokassa. Taivas oli mykistävän upea ja värit kohdillaan, näistä tulee aina niin hyvä mieli, kun onnistuu valokuvissa. :) 
 

2 kommenttia :