SOCIAL MEDIA

3.1.2021

Mikä sai innostumaan valokuvauksesta?

 Mikä sai innostumaan valokuvauksesta? tähän kysymykseen on varmasti niin monta vastausta, kun vastaajaakin. Itseäni valokuvaamisessa kiehtoo toisen ihmisen tärkeän hetken ikuistaminen ja se fiilis, mikä siitä itselle jää, nautin aivan suunnattomasti, kun pääsen toteuttamaan haaveitani. Valokuvauksessa pystyy helposti näkemään myös oman kehityksen ja oppimaan uusia asioita kokeilemalla ja leikittelemällä asioilla.

Kiinnostuin valokuvaamisesta jo nuorena ja omistin silloin erilaisia kameroita jo, kuten filmikameraa ja digitaalikameraa, kamerat kulki aina perheen kesälomareissuilla mukana ja kaikkea mahdollista piti saada kuvata ja filmithän siinä joka reissulla täyttyi. :D 

Haaveilin monet vuodet, että ostaisin kunnon järjestelmäkameran ja sitähän varten piti alkaa säästämään rahaa, koska eihän ne kamerat mitään halpoja kapistuksia ole :) Ei siinä auttanut, kun laittaa aina rahaa säästöön mahdollisuuksien myötä ja odottaa, kunnes se hetki koittaa, kun saa vihdoin mennä ostamaan sen ihan ikioman kameran itselle. Reilu vuositakaperin ostin itselleni ikioman ensimmäisen järjestelmäkameran, joka oli  Olympus PEN E-PL10 ja voi sitä ilon ja onnen määrää, kun sain kameran käteeni. 


Ensimmäiset kuukaudet meni opettelun ja kuvaamisen merkeissä hyvin pitkälti, kunnes tajusin ettei tämä kamera riitä enää minulle vaan haluan jotain parempaa. :) Halusin kameralta enemmän, paremmat tarkennus mahdollisuudet ja etsimen, jonka kautta pystyisin paremmin katsomaan kuvattavaa kohdetta. Ahneus iski jos näin voi sanoa, eikä siinä sitten kauaa mennyt, kun vaihdoin kamerani toiseen Olympus kameraan. :D Halusin säilyttää kuitenkin Olympus merkin, koska linssejä oli jo kertynyt sen verran, ettei kannattaisi kaikkea vaihtaa enää, niinpä vaihdoin vanhan runkoni vain uuteen Olympus OM-D E-M1 MARK II runkoon. Täytyy sanoa, että olen hyvin tyytyväinen vaihtoon ja olen tykännyt kamerasta ihan älyttömästi. :) Seuraava haave kuvausten osalta olisi tietenkin kunnon koulutus, olen lähtökohtaisesti tähän mennessä oppinut kaiken netistä lukemalla ja videoita katselemalla, mutta paljon olisi vielä opittavaa tällä alalla. Ehkä tämäkin haave joku päivä vielä täyttyy :) 

Lähetä kommentti