SOCIAL MEDIA

9.2.2021

Pyhän Ristin kirkko

 Kaikki ilo irti talvesta... 😊 Harvoin sitä tulee lähdettyä minnekään iltavuoro viikoilla ennen töitä, kun ajatus maailma on ettei ehdi mitään ennen töitä kuitenkaan tekemään, vaikka tämähän on selvästi tekosyy vaan sille, että saa maata kotona :D Päätin kuitenkin tänään lähteä valokuvaamaan kirpsakkaan -18 asteen pakkaseen ennen töihin lähtöä ja kyllä kannatti. Aivan ihana auringonpaiste ja pakkanen piristi päivää mukavasti ja samalla sai raitista ilmaa, ennen töihin menoa. 

Lähdin kiertämään Vanhaa Raumaa, mutta lopulta päädyin kuvaamaan kuitenkin kirkkoa.. :D Vanhassa Raumassa sijaitseva Pyhän Ristin kirkko, on keskiaikainen kivikirkko, joka rakennettiin 1500-luvun alussa ja on säilynyt siitä asti, parannuksia ja laajennuksia kirkkoon on tehty jälkeenpäin. Kirkko on upea ja hienosti säilynyt rakennus Vanhassa Raumassa ja on myös osa Vanhan Rauman maailmanperintäkohdetta. 

Tällä kertaa valokuvaus ulottui vain ulkokuoren kuvaamiseen, mutta en valita, koska onhan sekin upea kokonaisuus kaikkine yksityiskohtineen ja maalauksineen, ensikerralla pyritään kurkistamaan ovien sisäpuolellekin vähäsen. 😊


1691 rakennettiin tämä torni, jossa käytettiin Pyhän Kolminaisuuden kirkon raunioilta tuotuja kiviä, tornin yläosa kalkittiin valkoiseksi, koska se toimi aikoinaan merenkulkijoiden maamerkkinä.

Ikkunoista löytyy hienot maalaukset

Kaarevat ikkunat ja ovet sopivat kyllä tähän kirkkoon hienosti


Upea holvikaari kirkonmaan sisäänkäyntinä


On se vaan hieno tunne, kun saa itsensä liikkeelle ja kuvaamaan kaikkia meidän aarteita kaupungista. Ehdottomasti oikea päätös oli aloittaa valokuvausharrastus, koska se on juuri sitä mistä nauttii ja mitä tekee ilolla :)  


Lähetä kommentti