SOCIAL MEDIA

5.3.2021

Rohkeutta on olla oma itsensä


”Rohkeutta on olla oma itsensä”

 Puhutaan hetki rohkeudesta olla oma itsensä.. Tämä on hyvin yleinen asia mitä pohditaan paljon ja mietitään, miten voisimme olla oma itsemme, välittämättä siitä mitä muut ajattelevat meistä. Meillä jokaisella on joskus miellyttämisentarve ja haluamme olla sellaisia kuin muut, emmekä sellaisia kuin olemme.


Joskus vaaditaan rohkeutta nousta seisomaan ja sanoa oma mielipide ilman, että ajattelee mitä muut miettivät siitä mitä sinä sanot tai teet. Tiedän ei ole niin helppoa miltä kuulostaa, annamme helposti ihmisten määritellä sen, miten toimimme tai mitä tuomme itsestämme esiin. monesti on ihmisiä, joilla on hyvin vahvat näkemykset myös siitä, mitä minun pitäisi olla tai millainen minun elämäni tulisi olla, eikä tätä vastaan ole yksinkertaisesti vaan helppo nousta seisomaan ja sanoa ääneen sen mitä itse ajattelee.


 Piiloudumme helposti oman persoonan taakse ollaksemme niin kuin muut ovat, vaikka todellisuus olisi jotain aivan muuta. Kuvittelemme, että seuraamalla muita ihmisiä meidän elämä voisi olla paljon parempaa ja hienompaa, vaikka todellisuudessa annamme itsestämme vain muille väärän kuvan siitä mitä me olemme oikeasti, koska emme uskalla olla aitoja ja pelkäämme sitä mitä muut ajattelevat meistä jos olemme erilaisia ja sanomme oman mielipiteemme ääneen. Uskon kuitenkin, että jokainen meistä on joskus verrannut itseään muihin ihmisiin ja halunnut olla niin kuin toiset ovat, ennekuin olemme rohkaistuneet siitä, että meillä jokaisella on oikeus ja rohkeus valita oma polkunsa ja kulkea sitä kohti.

 

 Jokaisella meistä on oikeus kulkea omaa polkua ja se polku on juuri se minkä olet itse valinnut itsellesi, eikä kukaan muu voi valita sitä sinulle puolestasi, joskus se vaatii ihan suunnattomasti rohkeutta tehdä asioita omalla tavallaan, mutta on hyvä muistaa, ettei ole vain yhtä oikeaa tapaa saavuttaa asioita elämässä.  Oman polun löytäminen voi joskus tuntua hankalalta, mutta on hyvä muistaa silloinkin, että rohkeus on olla oma itsensä, eikä lähteä vaikeissakaan paikoissa seuraamaan kenenkään muun polkua.

 

Arvostan rohkeita ihmisiä, jotka uskaltavat olla aidosti oma itsensä ja kulkea omaa polkuaan välittämättä siitä mitä muut ajattelevat. Rohkeus ei kuitenkaan tarkoita sitä, ettei pelkäisi asioita tai muiden sanomisia, vaan sitä, että toimii pelosta huolimatta. En kuitenkaan koe itse olevani kauhean rohkea, vaikka kuljenkin omaa polkua ja teen asioita, kuten haluan. Päivä päivältä voimme olla kuitenkin rohkeampia ja kulkea omia polkuja eteenpäin, sillä se on juuri oikea polku sinulle! 😊


Uskalla siis olla rohkea oma itseni, sillä sinä olet aito ja ainutlaatuinen juuri sellaisenaan, eikä kukaan vie sitä sinulta pois! 😊 

Rohkeutta on monenlaista.. Rohkeus voi olla oman pelon kohtaamista, oman mielipiteen ääneen sanomista, virheiden myöntämistä, toisen puolustamista tai rohkeutta voi olla pukeutua omalla tavallaan. On kuitenkin muistettava, että jokaisella meistä on asioita elämässä, jotka vaativat rohkeutta. Isot elämänkäänteet vaativat useasti rohkeutta paljon enemmän ja tässä kohtaa mietimmekin, että mistä saamme rohkeutta lisää näihin asioihin? Kaikki lähtee tietenkin itsestäsi, omasta elämänasenteesta, sinä päätät sen, oletko rohkea, hyppäätkö tuntemattomaan ja ajattelet, että kyllä kaikki järjestyy. On hyvä ajatella optimistisesti asioita, koska myös näin kasvatat omaa rohkeuttasi ja uskallustasi tehdä asioita omalla tavallasi.

 

Olen tehnyt elämässäni rohkeita ja hätäisiä valintoja ja olen edelleen pystyssä. Rohkeus kasvattaa ihmisenä, uskon ja luotan rohkeuteeni ja teen asioita, joita haluan, koska kadun enemmän kuitenkin asioita, joita jättäisin tekemättä.


 Muistetaan siis olla rohkeita omana itsenämme, meillä jokaisella on oikeus omaan polkuun ja omaan elämään! 😊

 

 

 

 

Lähetä kommentti