20.4.2021

Monkeypod tutuksi


 Monkeypod-linssipallo tai lens ball on lasista valmistettu kuula, jota voi käyttää tehosteena tai rekvisiittana valokuvaamisessa. Linssipallon avulla saat heijastamaan ympäristön 180-asteen kulmassa ja kuvan näyttäytymään ylösalaisin olevana peilikuvana. Linssipalloista löytyy eri kokoisia palloja, joita voit hyödyntää valokuvauksessa. 


Innostuin itse myös kokeilemaan linssipallon avulla kuvaamista ja mukanaanhan se minut vei 😍 Multa löytyy palloja jo useampi kappale mm. 80mm, 60mm, 50mm, 40mm ja 30mm linssipallo. Linssipallon avulla kuvaaminen on aika hankalaa jos yksin lähtee kuvailemaan, varsinkin jos yrität pitää palloa kädessä ja ottaa toisella kädellä kuvaa ja saada vielä kuvan, niin ettei kuva tärähdä mihinkään suuntaan.😂 Nykyään Linssipallot kulkee aina kameralaukussa mukana, kun lähden kuvaamaan, menin sitten minne tahansa.



Auringossa pallon kanssa kuvaaminen on todella haastavaa jo pelkästään sen takia, että pallo polttaa kädessä jos aurinko siihen suoraan osuu, eli tällöin kannattaa laittaa pallo alustalle ja varovasti siirrellä sitä haluamaansa paikkaan. Aurinko myös heijastaa helposti palloon, jolloin kuvaan saattaa jäädä pieniä väri pisteitä.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti