27.6.2021

Visit Uusikaupunki

 


Kotimaanmatkailua tulee harrastettua todella vähän, vaikka kotimaassakin on oikeasti hienoja paikkoja missä olisi kiva päästä käymään. :D Tuntuu aina jotenkin luontevammalta lähteä ulkomaille reissuun, kun haluaa kokea jotain uutta ja hienoa. Tällä kertaa kuitenkin valitsin kotimaanmatkailun ja tein pienen päiväretken Varsinais-Suomen rannikkokaupunkiin, jossa pääsin tutustumaan merellisiin maisemiin. Kohteena oli tällä kertaa Uusikaupunki ja täytyy myöntää, että oli kyllä tunnelmaa kulkea rantaa pitkin ja ihastella isoja purjelaivoja, sekä upeita maisemia. 




Uusikaupunki on minulle suhteellisin vieras kaupunki, vaikka se sijaitseekin niin lähellä Raumaa, että siellä voisi käydä useamminkin kiertelemässä paikkoja ja tutustumassa lähikuntien tarjontaan. :D Rantaa pitkin kävellessä löytyi paljon mielenkiintoista katsottavaa ja luettavaa historiasta. Matkan varrelta löytyi myös hotelli upealla rantamaisemalla, sekä lukuisia kahviloita ja ravintoloita.












Rantabulevardi on hiljattain kunnostettu uuteen uskoon, jonka yhteydessä rantamuuriin ja kivetyksiin on laitettu merellisiä lauseita ja laivojen nimiä, jotka liittyvät kaupungin merelliseen historiaan. Nimetyt laivat ovat joko rakennettu Uudessakaupungissa tai sitten ne ovat aikoinaan vieraillut kaupungin satamassa. Laiturien nimet kuvaavat entisaikojen kauppalaivojen reittejä, jotka olivat Tukholma, Kööpenhamina sekä Lontoo. Rannalta löytyi myös teksti seiniä, jotka esittelevät nämä kolme edellä mainittua kaupunkia. Nämä hauskat tekstit ja seinät piti ikuistaa myös kuviksi. :D 



















Rantabulevardia pitkin käveltyä löytyi toisesta päästä vanha puhelinkoppi :D Puhelinkoppeja ei juurikaan enää katukuvassa näe missään, vaikka ne on hienoja elementtejä näin upeissa miljöömaisemissa. 




Tämän reissun jälkeen aioin kyllä jatkossakin vierailla kaupungissa ja ensikerralla tutustutaan muihinkin, kuin rantamaisemiin! ❤ Jatkossa aion kyllä enemmän matkustella kotimaassa tutustumassa kaupunkien tarjontaan ja tietenkin tutustumassa paikallisiin herkkuihin. :) 


Mikä on sun lempikohde kotimaassa?! 😎



2 kommenttia:

  1. Meidän UKI, niin sitä kutsumme on todella vehreä, merellinen pikkukaupunki. Täällä karjalais juurinen maalaistyttökin viihtyy!

    VastaaPoista