SOCIAL MEDIA

28.2.2021

Tarvontorin tilalle kauppakeskus Raumalla tapahtuu.. Kanalin rannan maisemat muuttuvat merkittävästi, kun Tarvontorin purkutyöt ovat täydessä vauhdissa Rauman keskustassa. Paikan historia on pitkä sillä paikalla on ehtinyt toimia 1914 vuonna rakennettu Rauman lyseo, jonka jälkeen paikalle rakennettiin 1972 Keulan toimesta Sokos-tavaratalo, joka myöhemmin muuttui Tarvontoriksi. Nyt on kuitenkin aika purkaa vuodesta 2015 tyhjillään seisonut Tarvontorin liikekiinteistö pois uuden kauppakeskushankkeen tieltä. 
Karun näköistä katseltavaahan tämä oli, kun purkutyöt olivat jo täydessä vauhdissa, mutta hienosti se homma sujuu ammattilaisilta. Katselijoitakin oli paikalle tullut, kun itse kävin muutamat valokuvat vielä ottamassa purkuvaiheesta.

Tarvontorin ajoista ei hirveästi muistikuvia ole jäänyt minulle, muistan kuitenkin sen verran, että kiinteistössä toimi aikoinaan Seppälä, Lindex, kirjakauppa, urheiluvaateliike, kahvila ja ruokakauppa. Mieleeni on kuitenkin jäänyt hauska tarina Seppälän reissusta, kun oltiin vaateostoksilla ja innostuttiin siinä sitten veljeni kanssa riekkumaan kassan luona olevassa kaiteessa niin paljon, että koko kaide siis tipahti irti, kun roikuimme siinä niin innokkaasti, onneksi kummallekaan ei kuitenkaan käynyt mitään pahempaa siinä kohtaa, mutta ei sitä tullut lapsena ajateltua tuollaisia asioita, ettei jossain kaiteessa voisi roikkua :D 


Nyt nämä tarinat ja muistot ovat tosiaan vaan muistoja, sillä rakennus alkaa olemaan kohta kokonaan maan tasalla ja jossain kohtaa alkaa uuden kauppakeskuksen rakennuttaminen kyseiselle paikalle.


Kauppakeskus herättää varmasti monia eri mielipiteitä asukkaiden kesken, kuten kannattaako sellainen näinkin pienellä paikkakunnalla? miten käy Vanhan Rauman kivijalkamyymälöille? ja varmasti monia muitakin asioita on mietitty. Itse olen ehdottomasti sitä mieltä, että kannattaa, mikäli oikeat liikkeet löytävät kauppakeskukseen, Raumalla on tällä hetkellä ainakin todella huonot shoppailu mahdollisuudet vaatteille ja jalkineille, jos ei ole valmis maksamaan kalliista merkkivaatteista. Melkein tänä päivänä netistä tulee helpommin tehtyä vaateostokset, kun valikoima on laajempi ja hinta laatu-suhde kohdillaan, sekä voidaan välttää ylimääräinen kontakti muihin ihmisiin. 


Kuva: Rauma.fi


Lähetä kommentti