30.3.2024

Tutustuminen päiväkotiin




Miten tutustuminen päiväkotiin sujui?


Käytiin tällä viikolla tutustumassa tulevaan päiväkotiin ja fiilikset tutustumisen jälkeen olivat todella ristiriitaiset. Jännityksellä jäädään odottamaan, miten päiväkodin aloitus sujuu ja miten poika siellä viihtyy.

Saatiin väliaikainen hoitopaikka päiväkodista kevään ajaksi, jonka jälkeen saadaan toivottavasti jo vakituinen hoitopaikka toivomastamme hoitopaikasta elokuussa. Hoitopaikkojen vähäisen tarjonnan vuoksi perustettiin toisen päiväkodin tiloihin lisäryhmä, jotta hoitoa tarvitsevat lapset pääsevät hoitoon.  Lisäryhmä on tarkoitettu 1-5 vuotiaille lapsille, mikä on melkoisen iso ikähaarukka päiväkoti ryhmälle, jossa suurin osa lapsista oli 1-1,5 vuotiaita konttaavaisia taaperoita. 


Tutustumiskäynnillä tuli todella vähän informaatiota hoidosta, henkilökunnasta ja heidän toiminnasta. Itse olisin toivonut ainakin vielä enemmän, että tulevat hoitajat olisivat esitelleet itsensä ja olisivat enemmän myös jo tässä kohtaa ottanut kontaktia lapsiin, jotka hoitoon tulevat. On paljon asioita, jotka tulee täysin uutena esikoisen vanhemmille päiväkodin alkaessa esim. miten kuuluu toimia käytännössä, mitä lapsi tarvitsee mukaan hoitoon, voiko lapsen kanssa jäädä ensimmäisinä päivinä päiväkotiin tutustumaan vai jätetäänkö lapsi suoraan yksin ja paljon muitakin kysymyksiä heräsi, joten pieni starttipaketti ei olisi ollut pahitteeksi, sekä pieni lista, mitä hoitajat toivovat lapselle mukaan hoitoon.

Poika oli tutustumiskäynnillä juuri sellainen, kun osasin odottaakin, hiljainen, rauhallinen, varautunut, tarkkailevainen ja hieman jännittynyt, kaikkea muuta, mitä hän normaalisti kotona on! Alkuun tarkkailtiin ensin, mitä muut tekevät, jonka jälkeen vähän lähdettiin katsomaan, mitä kaikkia leluja löytyisi. Muutamat itkutkin tuli, kun äiti meni "hukkaan" kesken leikkien ja pieni paniikki valtasi pojan mielen. Pojan kiintymyssuhde on tosi vahvasti läsnä arjen jokaisessa hetkessä ja toisinaan mikään muu ei kelpaa, kun äidin syli, joka myös näkyi tutustumiskäynnillä. Pallomeri oli pojan mieleen eniten ja siellä viihdyttiin pitkä tovi palloja heitellessä, selvästi päivän kohokohta tutustumiskäynnillä. Muutaman päiväkoti päivän jälkeen ollaan varmasti jo paljon varmempia ja rohkeampia leikkimään ja touhuamaan muiden lasten kanssa. 

Nyt jäädään keräämään viime hetken vinkkejä ja tarvikelistaa, jotta päiväkodin aloitus sujuisi mahdollisimman mutkatta ja vaivattomasti! 💛


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti