SOCIAL MEDIA

2.1.2021

Retkeilyreitti: Hierkonpolku kauniissa merimaisemissa

 

Varsinais-Suomen alueella Pyhärannassa sijaitsee entisellä Puolustusvoimien alueella upea retkeilyreitti Hierkonpolku, joka avattiin vuonna 2019 yleisön käyttöön.Alue toimi vuodesta 1960-2014 saakka Puolustusvoimien alueena. Paikalle harkittiin, jopa varuskunnan perustamista, mutta näin ei kuitenkaan koskaan käynyt vaan alue toimi armeijan ampuma- ja harjoituskäytössä ainoastaan. Vuoden 2014 jälkeen Puolustusvoimat luopui alueesta ja se siirtyi metsähallitukselle. Metsähallitus ja Reilan kyläyhdistys Reidu päättivät yhteistoimin toteuttaa alueella retkeilyreitin. Reitti on noin 3kilometriä pitkä rantapolku, joka kulkee Reidun rantasaunan ja Kyhkärännokan välillä upeissa merimaisemissa, edestakaisin reitin kokonaispituudeksi tuleekin silloin noin 6km. Reitin varrelle on rakennettu vuonna 2018 upea laavu, grillipaikka, puuhuone sekä käymälä. Grillipaikka sijaitsee aivan Kyhkärännokan päässä, josta löytyy myös parkkipaikka aivan vierestä, tämä grillauspaikka sopii myös hyvin liikuntarajoitteisille vieressä olevan parkkipaikan ansiosta. :) Laavu, puuhuone sekä käymälä sijaitsevat luontopolun keskivaiheessa, johon on myös mahdollista ajaa autolla hyvin lähellä sillä Säikän p-paikalta laavulle on vain 500metrin kävelymatka. Laavulla mahtuu isompikin porukka grillailemaan sillä tilaa riittää ja edessä upeat merimaisemat. 


Reitti on merkitty huolellisesti molempiin suuntiin, joten tällä luontopolulla et pääse eksymään, reitin voi aloittaa halutessaan Reidun saunalta ja kulkea läpi upeat hiekka- ja kivikkorannat aina Kyhkärännokkaan asti ja palata sieltä takaisin samaa reittiä tai vaihtoehtoisesti jos et halua koko reittiä kävellä voit jättää auton Säikän p-alueelle ja kävellä siitä vain toiseen suuntaan, sillä tämä parkkipaikka on melkein reitin puolessa välissä. 

Tällä luontopolulla on useasti tullut käytyä ja tykkään erityisesti tästä reitistä, koska maasto on helppokulkuinen ja upeat maisemat vallitsevat koko reitin ajan. :) <3 Suosittelen lämpimästi tätä reittiä kaikille! :)Lähetä kommentti