6.8.2023

Lusikankärjellinen riittää


Hellou! 🌞



Iiiik, mihin tämä aika oikein on mennyt tämän pienen lapsen kanssa, meidän pieni täyttää viikon päästä jo 5kk! 💙

Meillä aloitettiin kiinteiden maistelut heti pojan ollessa 4kk, vaikka nykysuositusten mukaan kiinteiden aloittamisella ei kannattaisi kiirehtiä ja lapsella täytyisi olla hyvät valmiudet kiinteiden aloittamiseen. Valmiudet meillä ainakin täyttyi siinä mielin, että kaikki meni suuhun jatkuvasti ja pelkkä maito ei vain yksinkertaisesti riittänyt ja usein syöntien jälkeen huomattiin, että pelkästä maidosta jäi pojalle vielä nälkä, vaikka sitäkin meni iso annos! 😊

Kiinteiden aloittaminen herätti aluksi paljon kysymyksiä? tehdäänkö soseita itse vai ostetaanko kenties kaupasta valmiita soseita? mikä olisi hyvä ruokailuasento lapselle 4kk iässä, koska istua ei vielä saanut? mihin aikaan päivästä olisi hyvä maistella soseita? ja paljon muita asioita mietittiin ennen, kuin soseita aloitettiin maistelemaan. Suurimpiin kysymyksiin vastaukset kuitenkin saatiin neuvolasta, ystäviltä ja tietysti netistä löytyy paljon tietoa aiheesta, tosin välillä vähän ristiriitaistakin tietoa. 


 

Päädyttiin aluksi kuitenkin vähän menemään sieltä, mistä aita on matalin ja lähdettiin kaupan valmis soseilla liikkeelle, eikä sinänsä väärä vaihtoehto tämäkään, vaikkakin se tuntui tässä kohtaan paljon helpommalta hakea valmiit soseet kaupasta, kun alkaa itse ostamaan eri kasviksia, hedelmiä ja marjoja ja aloittaa soseiden valmistelut. Ehkä jonain päivänä vielä valmistetaan itse soseet, mutta toistaiseksi mennään vielä näillä valmis-soseilla. 😊


  

Aloitettiin maistelut miedoilla kasviksilla, jonka jälkeen siirryttiin maistelemaan marjoja ja hedelmiä ja nyt ollaankin päästy tosi laajasti maistelemaan kaikkia, mitä 4kk iässä saa maistella! Aloitettiin varovaisesti lusikankärjellisillä maistelut ja noin viikon kuluttua maistelun alusta alettiin suurentamaan annoskokoa aina vähän kerrallaan ja tällä hetkellä syödäänkin jo melkein pilttipurkillinen sosetta päivässä, ei tietysti kerralla purkillista, vaan useammassa erässä päivän mittaan maidon ohella.😊 Suosikki soseita meillä on ollut Peruna&Porkkanasose ja Päärynäsose, vaikka kaikki, mitä ollaan kokeiltu on hienosti mennyt. 


Kohta meillä alkaakin taas uudet maut, kun poika täyttää 5kk. 😍 En malta odottaa!! 😍


Hirveän hankalaa on ollut löytää hyvää asentoa maistella soseita, sillä kädet ja jalat viuhuaa aika vauhdikkaasti, joka suuntaan koko ajan 😊 Ollaan kokeiltu syödä sylissä tai pojan ollessa puoli-istuvassa asennossa hyvin tuettuna sohvalla, jolloin ruokailu on ollut yllättävän helppo toteuttaa, eikä soseet ole lennellyt joka suuntaan, onneksi tämäkin kohta helpottaa ja päästään syöttötuoliin istumaan, niin ei tarvitse miettiä onko asento varmasti hyvä syömiseen. 




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti