15.8.2023

Mitä kuuluu meidän vauva-arkeen




 "Voiko vauva arki olla helppoa? onko sitä koskaan enää omaa aikaa vauvan saavuttua perheeseen? Pystyykö sitä nukkumaan, kun on pieni vauva?"


Mun vastaus tähän on, että todellakin voi olla helppoa, ei se elämä aina heitä kuperkeikkaa täysin vauvan syntymän jälkeen. Koen, että elämä on hyvinkin samanlaista, mutta nyt perheeseen kuuluu myös mailman ihanin pieni! 💙 Pystytään edelleen tekemään asioita, joita molemmat haluaa, vaikka se vaatiikin hiukan erilaista suunnittelua ja aikatauluttamista välillä. 

Vauva-arki on tuntunut viime aikoina ihan mukavalta, enkä stressaa enää niin paljon sitä, onko meidän koti sotkuinen tai onko pyykit pesemättä, vaan osaan ottaa myös päivisin itselleni omaa aikaa pojan ollessa päiväunilla! 😊 Päivisin on helppo lähteä käymään kaupungilla tai oikeastaan, missä vaan, kun pakkaa vain kaiken tarpeellisen mukaan hoitolaukkuun ja usein aamupäivisin tuleekin käytyä kaupungilla kiertelemässä, ettei päivät kotona tuntuisi niin pitkiltä. 

Olen saanut nauttia myös omasta ajasta vauva-arjen keskellä aina, kun olen sitä tarvinnut! Olen esimerkiksi pystynyt käymään kampaajalla, kasvohoidossa, hierojalla ja ystävien kanssa kahvilla ilman vauvaa, mikä on oikeasti tehnyt todella hyvää ja jokainen äiti tarvitsee välillä sen pienen hetken itselleen! Muistakaa siis vaalia myös omaa aikaa ja ottakaa pieni hetki itselle arjen keskeltä aina silloin tällöin, niin mieli pysyy virkeänä ja jaksaa taas paremmin! 🌞

Joskus tuntuu vain, että hommaa on liikaa. Aamulla, kun vauva herättää aivan liian aikaisin tulee ajatus, etten todellakaan jaksa nousta vielä ja avata silmiäni, mutta ei auta, kuin nousta reippaasti ylös sängystä ja lähteä tekemään aamutoimia. Meillä nukutaan yöt hyvin ja useimmiten ilman heräämisiä, joskus tulee herätys yölläkin, mutta pelkkä tutin laitto auttaa poikaa jatkamaan unia, itse ei vain osaa aina mennä ajoissa nukkumaan, jolloin aamu herääminen tuntuu raskaalta.



"Eikä joka hetkestä tarvitse aina nauttia, välillä on vaan päiviä, kun tuntuu ettei vauvalla ole mikään hyvin, mutta on hyvä muistuttaa itseä, että tämä on vain vaihe ja menee ohi"


Mitä me sitten päivisin oikein tehdään? Meidän päivät kuluu välillä ihan kotona ollessa ja vaunu lenkkien merkeissä. Aamupäivisin käydään kaupungilla, jos jotain pieniä kauppatarpeita on tai ihan muuten vaan lähdetään kiertelemään ihmisten ilmoille ja välillä nähdään muita äitejä ja heidän pieniä. Päivällä leikitään ja viihdytetään tosia leikkimatolla, kuunnellaan musiikkia tai katsellaan televisiota. Iltapäivällä lähdetään ulos koiran kanssa nauttimaan kesäisestä säästä tai vähän vähemmän kesäisestä säästä vesisateeseen. 😅 Aika paljon poika viihtyy myös yksin leikkimatolla, jolloin on itsellä mahdollisuus tehdä kodin arkisia askareita ja nauttia vähän omasta ajasta. Välillä päivät menee todella nopeasti ja tuntuu, ettei ole saanut mitään aikaiseksi, kun taas toisena päivänä ehditään tekemään vaikka mitä! Viikon kohokohtia meillä on kylpypäivät, sillä poika nauttii ihan mielettömästi kylpemisestä, joita meillä on 2 kertaa viikossa.🛀


Meidän päivärytmi on suurin piirtein seuraavanlainen: 

Herätys: n.06.00-07.00 

Päiväunet: n.09.00-10.00

Päiväunet: n.12.00-14.00

Vaunulenkki koiran kanssa

Päiväunet: n.17.00-19.00

Yöunille: 21.00-21.30


Syödään noin 1,5h välein ja päiväunien aikaan sitten välit ovat vähän pidemmät. Päivärytmi tietysti aina muuttaa vähän meidän ohjelman mukaan, mutta pääsääntöisesti mennään tällaisella rytmillä tällä hetkellä.

Kaikin puolin saa olla kyllä tyytyväinen omasta pienestä, miten helppo ja tyytyväinen hän oikeasti on! Ja vielä esikoinen, en olisi osannut odottanut näin "helppoa" vauva-arkea, kuin mitä meillä nyt on! 💛


Tsemppiä ihan jokaiselle vanhemmalle vauva-arkeen! 💛




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti