24.8.2023

Uusien makujen ihmettelyä


"Uusien makujen ihmettelyä"




Saatiin lupa lähteä kokeilemaan uusia makuja, kun saavutettiin 5kk ikä! 💙

Lähdettiin ensimmäiseksi testaamaan uudesta makumaailmasta Piltti Vehnä-Kaurapuuroa, joka oli yllätykseksi menestys heti ensimmäisellä kerralla. Tein pienen maisteluannoksen puuroa ja se meni kaikki, en lähtenyt sekoittamaan puuron sekaan mitään hedelmäsoseita, vaan maisteltiin puuro puurona, jotta makuun totuttaisiin helpommin ja näin meillä syödäänkin aamupuuro nykyään joka aamu syöttötuolissa istuen. Ollaan varovaisesti harjoiteltu jo syöttötuolissa istumista ja se on mennyt todella hyvin, poika on hyvin jämäkkä ja istuu nätisti aamupuuron ajan tuolissa, muita ruokailuja ei olla vielä istuttu syöttötuolissa, mutta pikkuhiljaa saadaan kyllä siirtyä enemmän istumaan syöttötuolissa, kun näyttää niin hyvin sujuvan jo.




Uusien makujen myötä mukaan tulivat myös kana, kala ja liha. Ou Nou! Nämä eivät yleensä ole vauvojen herkkuja! Aloitettiin lihakasvisoseella ja ensimmäinen lusikallinen, kun osui suupieleen, niin itku tuli ja yökkäys refleksit, ei ollut selvästikään tuttu ja turvallinen lempisose tällä kertaa lusikan päässä! Lapsi voi tarvita, jopa 10-15 maistelukertaa, ennen kuin tottuu uuteen makuun, joten ei pidä luovuttaa ensimmäisen kerran jälkeen maisteluja. Ollaan maisteltu pikkuhiljaa tätä sosetta ja noin 5maistelukerran jälkeen sose alkaakin mennä jo ihan hyvin alas, liha ei kuulunut lemppareihin heti, mutta eiköhän siitäkin vielä herkku muodostu, kun ahkerasti maistellaan vaan! Tässä hommassa tarvitaan kyllä kärsivällisyyttä ja pitkäjänteisyyttä! 😂


Kasvisbroilerisose meni hyvin alas jo ensimmäisellä maistelukerralla, eikä eroa oikeastaan edes huomannut pelkkiin kasvissoseisiin. Pikkukalastajan herkkusose on vielä testaamatta, mutta sen makumaailmaan tutustutaankin tänään jo. Jännityksellä odotan millainen reaktio tästä syntyy.


Lemppareita meillä on edelleen kasvissoseet ja hedelmä-, sekä marjasoseet. Hedelmäsoseita menisi varmaan eniten, jos se mahdollisuus annettaisiin pojalle, mutta yritetään kuitenkin monipuolisesti päivässä syöttää vähän kaikkea. 


Hetken päästä meillä alkaakin sormiruokailu harjoittelut! 💙




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti