21.10.2023

Vauvojen värikylpy


Vauvojen värikylpy, mitä se oikein on?!


Värikylpy on leikkimistä väreillä, muodoilla ja erilaisilla materiaaleilla. Värikylvyssä vauva saa nauttia kaikilla asteillaan erilaisista väreistä ja materiaaleista. Mukavaa kiireetöntä yhdessäoloa ja vuorovaikutusta muiden vanhempien ja vauvojen kanssa. Värikylvyssä vauva saa työskennellä rennosti ja avoimin mielin omaan tahtiin.

Ollaan nyt käyty muutaman kerran seurakunnan järjestämässä värikylvyssä, missä viritellään tunnelmaan musiikkia kuunnellen ja tutustuen värillisiin kankaisiin. Päivän tunnelmaan päästään aina virittäytymään raamatunkertomuksen mukaan. Vaikka puhutaankin kristillisestä värikylvystä, niin ei se pelkästään ole mitään kirkollista toimintaa, vaan rennoin ja avoimin mielen väreillä leikkimistä. 

Ensimmäisen kerran, kun kuulin värikylvystä olin heti ihan tohkeissani ja päätin silloin jo, että tänne me mennään, että nyt on hauska juttu! Värikylpyyn piti varata paikka ja olinkin laittanut kalenteriin ylös valmiiksi hälytyksen, että muistan paikan meille varata! 💛


Miten meidän värikylvyt ovat oikein menneet?


Käytiin pojan kanssa 4 kertaa värikylvyssä ja näiden kertojen jälkeen voidaan todeta, ettei ollut yhtään meidän juttu 😁 Poika oli kiinnostunut kaikesta muusta enemmän, kuin itse värikylvystä! 😁 No ei se tietenkään kaikkien juttu ole, mutta näemmä ei sopinut meille yhtään. Värikylvyn alussa leikkihetket oli kivoja, mutta heti kun piti alkaa maalailemaan ja värit tuli eteen, niin huutohan siitä alkoi. Viimeiset kerrat meillä meni niin, ettei väreihin edes kostettu vaan istuskeltiin sylissä ja leikittiin omilla leluilla. Värikylpy oli ilman muuta hauska kokemus ja veikkaan, että oltaisiin voitu saada enemmän tästä irti, jos poika olisi ollut hieman vanhempi, nyt hänellä oli kuitenkin ikää 6kk, kun värikylpy aloitettiin. 


 
 

Menkää ihmeessä kokeilemaan vauvojen värikylpyä, mutta suosittelen lämpimästi vasta siinä vaiheessa, kun lapsesi jaksaa olla pidempiä aikoja mahallaan, niin hän saa enemmän irti värikylvystä! 💛💜

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti