25.4.2021

Herkullinen porkkanapiirakka


Sunnuntain sadepäivän iloksi päätimme leipoa herkullisen porkkanapiirakan, ohje on tosi helppo ja varma! 😋 Porkkanapiirakka on ehdottomasti yksi suosikki piirakoista ja kaiken lisäksi tosi simppeli valmistaa, tällä ohjeella et voi epäonnistua, kannattaa ehdottomasti siis kokeilla! 😉 Lisään tekstin loppuun ohjeen mitä itse käytän porkkanapiirakka leipoessa :)



POHJA:
 Kananmuna ja sokeri sekoitetaan keskenään, ei vatkata! Lisää joukkoon keskenään sekoitetut kuivat aineet ja lopuksi vielä porkkanaraaste ja sulatettu voi. Massa levitetään uunipellille ja paistetaan 200℃ n.20min. Pohja jäähdytetään hyvin ennen täytteen laittamista. 
  

Kun pohja on hyvin paistunut ja kypsä, annetaan sen rauhassa jäähtyä, ennen täytteen lisäämistä siihen!  Itse nopeutin jäähdyttämistä viemällä pohjan ulos hetkeksi aikaan. 


Kun Pohja on jäähtynyt voidaan alkaa valmistamaan täytettä! 

TÄYTE: 
Sulata voi ja lisää sulatettuun voihin tuorejuusto hyvin sekoittaen (tykkään itse käyttää Vanilja tuorejuustoa maustamattoman sijaan tuomaan makua hieman enemmän) lisää lopuksi vielä sokerit tuorejuustovoihin hyvin sekoittaen tasaiseksi massaksi. Voit halutessasi kostuttaa pohjaa sitruunavedellä, mehulla tai haluamallasi nesteellä ennen täytteen levittämistä. 


Kun täyte on valmis ja pohja kostutettu niin voidaan levittää täyte pohjan päälle tasaiseksi kerrokseksi, halutessasi voit koristella piirakan mantelirouheilla, suklaaraidoilla tai haluamallasi tavalla, itse jätän usein koristelematta pinnan. 😊 Seuraavaksi laitetaan piirakka jäähtymään ja odotetaan, että päästään maistelemaan lopputulosta! 😊







HERKULLINEN PORKKANAPIIRAKKA (PELLILLINEN)

POHJA:

5-6 kananmunaa
3 dl sokeria
4 dl vehnäjauhoja
2 tl soodaa
2 tl leivinjauhetta
4 tl kanelia
3 tl vaniljasokeria
6 dl porkkanaraastetta
100 g sulatettua voita

- Sekoita kananmuna + sokeri (ÄLÄ VATKAA)
- Sekoita keskenään sekoitetut kuivaat aineet joukkoon, porkkanaraaste, sekä voi
- Paista 200 ℃ n. 20min

TÄYTE: 

200g vanilja tuorejuustoa
70 g voisulaa
2 tl vaniljasokeria
300 g tomusokeria

- Sekoita tuorejuusto voihin ja lisää sokerit
- Kostuta pohja ja levitä täyte
- Koristele haluamallasi tavalla 





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti