29.1.2024

Vauvan ensimmäinen ulkomaanmatkaMatkustaminen ulkomaille 10kk ikäisen vauvan kanssa osoittautui odotettua helpommaksi 🥰

Jännityksellä odotettiin miten lentomatka sujuu 10kk ikäisen vauvan kanssa, kun matka-aika oli kuitenkin 6,5h lentokoneessa ja liikkumistilaa ei juurikaan ole ✈️😊 Matka meni kaikin puolin odotettua paremmin, eikä kitinöitä mahtunut tällä kertaa matkaan. Nukkuminen tuotti hieman hankaluuksia koneessa, koska tilaa oli todella vähän ja vauva on tottunut nukkumaan pääsääntöisesti mahalleen ja sylissä se ei oikein tahtonut onnistua. Ollaan erittäin tyytyväisiä ensimmäiseen lentomatkaan, paremmin ei olisi voinut oikein edes mennä 🥰


Saavuttiin viimein kohteeseen, eli Lanzarotelle Puerto del Carmeniin, jossa meitä odotti lähes pilvetön taivas ja lämpöä oli +27astetta 🌞🌴 Ensimmäinen päivä menikin matkusteluun ja akkujen latailuun seuraavia lomapäiviä varten 😎 Olin varautunut jo Suomesta lähtiessä, että meillä on pojalle ensimmäisen päivät ruoat ja vaipat mukana, jotta meidän ei tarvinnut heti lähteä etsimään kauppoja, mistä saisimme kaiken tarpeellisen ostettua.

Tein Suomessa jo selvitystyötä, mistä saisimme mitäkin ruokia ja tarpeita ostettua pojalle, mutta se osoittautui lopulta hieman haasteeksi, koska kaupoissa oli tosi suppeat valikoimat lastenruokia ja etenkin vaippoja. Täysin yllätyksenä itselle tuli valmiskorvike, jota ei oikeasti myyty missään! 😕 Tai siltä se ainakin tuntui aluksi, kunnes selvitin asiaa lisää ja kysyttiin apteekista korvikkeesta, heillä ei siis myydä valmiskorviketta ruokakaupoissa, eikä juurikaan apteekeissakaan, sillä heillä on käytössä jauhekorvike ja sitäkin myydään apteekissa. En osannut jotenkaan edes kuvitella, että vauvan maidot myydään apteekissa, josta lopulta sitten ostettiin Nan jauhekorviketta. Olin myös helpottunut, että saimme ostettua samaa Nan korviketta, mitä olemme tottuneet suomessa käyttämään, niin eipähän tarvinnut arpoa tuleeko pojalle vatsavaivoja tai suostuuko juomaan maitoa lomalla! 😍 Hedelmäsoseita oli hyvin tarjolla monessakin kaupassa, mutta lihaisat soseet olivat taas vähemmän myytyä tuotetta ja niitä piti vähän metsästellä enemmän. Vaippa valikoima oli myös todella pieni, mutta löysimme lopulta lähikaupastamme Dodot housuvaippoja, jotka olivat hyvinkin miellyttäviä käyttää ja vastasivat hyvin pitkälti meidän käyttämiä libero vaippoja, eikä vaippaihottumaakaan tullut loman aikana uusista vaipoista. 


Ostohousut jalkaan ja ostoksille 😜 Loman aikana tuli lähes päivittäin käytyä ostoksilla rantakadulla ja useimmiten mukaan tarttui jotain pientä kivaa itselle ja tietysti pojalle myös. Käytiin myös läheisessä Biosfera Plaza shopping Centressä shoppailemassa, joka oli aivan meidän hotellin kulmilla. Puerto Del Carmen on pieni saari, jossa välimatkat ovat pienempiä ja ostosmahdollisuudet sijoittuvat pääosin rantakadulle ja muutamiin ostoskeskuksiin, mikä helpotti huomattavasti liikkumista pienen lapsen kanssa ja hotellille oli helppo poiketa tarvittaessa matkan varrella. 


Voi sitä ilon ja hymyn määrää, kun poika pääsi ensimmäistä kertaa uimaan 😎😍 Ei olla kertaakaan aikaisemmin oltu vielä uimassa pojan kanssa ja nyt hän pääsi uimaan hotellilla ja voi sitä ilon määrää, mikä pienestä lapsesta hehkui. Hotellilta löytyi lastenallas, joka tosin ei ollut lämmitetty näin talvikuukausina, mutta altaan pienen koon ansiosta vesi oli lämmintä auringon lämmittäessä sitä 🌞


Matkaan mahtui myös retkipäivä, jonka vietimme Lanzaroten vanhassa pääkaupungissa Teguisessa, jossa vietetään sunnuntaisin saaren suurimpia ja suosituimpia katumarkkinoita. Markkina-alueella on noin 400 markkinakojua, joista löytyy vaatteita, käsitöitä ja paikallisia tuotteita, sekä tietysti erilaisia ruokakojuja. Oli hienoa kokea saaren suurimmat markkinat, mutta toteutunut retki ei vastannut täysin odotuksia ja suosittelenkin lähtemään markkinoille ihan omalla aikataululla ja kyydillä. 


Loma häämöttää loppuaan ja on aika pakata tavarat ja suunnata lentokentälle. Paluulennolle oli varattu pidempi lentoaika mahdollista välilaskua varten, josta saisimme tietää vasta koneeseen noustaessa, joudummeko tekemään välilaskua vai emme. Toivoimme tietysti lentävämme suoraan Helsinkiin, mutta heti koneeseen noustessa kapteeni kuulutti, että teemme Portugaliin välilaskun, jossa tankkaisimme ja jatkaisimme matkaa kohti Helsinkiä. Välilasku meni onneksi todella nopeasti ja pääsimme pian takaisin ilmaan ja kohti Helsinkiä. 


Loma pienen lapsen kanssa oli kokemuksena hyvin erilainen ja kyllä siitä lomasta pystyi nauttimaan, vaikka pieni matkalainen mukana olikin! 😍 Meidän pieni matkustaja oli niin reipas reissussa, että ei voi oikeasti valittaa mistään, lennot meni tosi hyvin ja poika jaksoi istua rattaissa tosi hienosti, kun kiertelimme rantakatuja. Rattaina meillä oli reissussa mukana aikaisemmin ostamani Cybex Libellen matkarattaat, jotka osoittautui todella mukaviksi ja helpoiksi matkarattaiksi. Pieneen tilaan menevät rattaat saivat aikaan ihmetystä lentokentillä ja bussikuljetuksien yhteydessä, kun pakkasin muutamassa minuutissa rattaat pieneen pussukkaan kuljetusta varten! 😎 
Aikaisemman postauksen rattaista pääset lukemaan tästä: Käsilaukun kokoiset matkarattaat


Muutamia lomakuvia vielä alle 🌞😎😍

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti