17.3.2024

Tämä vai Tuo?


Uusia blogipostauksia lukiessa tuli vastaan Tämä vai tuo blogihaaste Iidan matkassa-blogissa ja ajattelin, että olisi itsekin hauskaa täyttää pitkästä aikaa blogihaaste! 😊


Iso kaupunki / Pieni paikkakunta

Pieni paikkakunta ehdottomasti. Olen asunut Raumalla lähes koko ikäni, enkä osaisi enää kuvitella asuvani isossa kaupungissa. Pidän tärkeänä asiana, että palvelut ovat lähellä ja kaupungissa ei ole jatkuvaa ruuhkaa ja kaupassakin voi asioida ilman suurempaa ihmishälinää.

Asuin nuorempana Tampereella hetken aikaan ja silloin ajattelin, että takaisin en Raumalle enää muuta, kun Rauma on niin pieni tuppukylä. Tampereella muutaman vuoden asuessa tajusin kuitenkin, että sydämeni sykkii pienen kaupungin hiljaisuudelle ja rauhallisuudella!

Aamut / Illat

Aamut ja illat. Ennen esikoisen syntymää olisin vastannut pelkästään aamut, sillä olen ehdottomasti aamuvirkku ja tykkään hoitaa kaikki tärkeät asiat heti aamulla pois päiväjärjestyksestä.

Lapsen syntymän jälkeen on oppinut myös arvostamaan enemmän iltaa ja erityisesti sitä aikaa, kun esikoinen on saatu nukkumaan. Illat tarkoittaa nykyään enemmän aikaa itselle ja parisuhteelle, vaikka harvemmin sitä iltaisin tulee myöhään valvottua, kun aamulla odottaa taas arjen rutiinit.


Kesä / Talvi

Tätä ei tarvitse edes miettiä, ehdottomasti kesä. Nautin kesän lämmöstä ja siitä, miten helppoa on lähteä ulos kesäisin! ☀ Talven kylmyys ja loska ei ole mua varten!

Kevät / Syksy

Ehdottomasti syksy, luonto on todella kaunis syksyllä, kun puut tiputtavat lehtensä 🍁 Syksyisin on myös lupa käpertyä sohvan nurkkaan viltin alle nauttimaan kynttilänvalosta.

Elokuvat / Sarjat

Sarjat! Sarjoja tulee katsottua todella paljon, koska niille on helpompi löytää aikaa, kun elokuvan katsomiselle. Katson usein sarjoja lapsen ollessa päiväunilla, aamupalaa syödessä tai ruoanlaiton yhteydessä. Monet suomalaiset sarjat ovat hyvinkin koukuttavia esim. salatut elämät, syke, rikossarjat ja monet monet muut sarjat, joita on tullut katsottua.

Puhelut / Viestit

Viestit, jos asia ei ole kiireellinen. Helpompi myös vastata silloin, kuin itselle on sopiva hetki. Suosin puheluita erityisesti silloin, kun on tärkeä ja kiireellinen asia, johon tarvitsen vastauksen heti.

Sushi / Tacot

Tähän on pakko vastata Tacot, koska en syö sushia lainkaan. En myöskään ole mikään suuri tacojen ystävä, mutta kyllä niitä joskus tulee syötyä.

Aamupala / Illallinen

Aamupala ❤ Voisin nauttia runsaan aamupalan, joka aamu jos se olisi valmiiksi katettuna, olen vähän laiska itse panostamaan aamupalan syömiseen, pelkkä kahvi riittää hyvin jos aamupalan tekeminen tuntuu vaivalloiselta.

Aina myöhässä / Aina ajoissa

Ennen lapsen syntymää olin aina ajoissa! Olen hyvin tarkka aikatauluista ja haluan pitää niistä kiinni. Lapsen syntymän jälkeen tilanne muuttui ja olin aina myöhässä, koska en osannut ennakoida lähtemistä pienen lapsen kanssa ja muuttujia tuli usein matkaan tai kaikki ei vain mennyt suunnitelmien mukaan. Todella ahdistavaa myöhästyä, joka paikasta ja laittaa asia lapsen piikkiin, vaikka omasta aikatauluttamisestahan se kiinni on. Nykyään olen ajoissa tai juuri sovittuun kellon aikaan paikassa, koska olen oppinut ennakoimaan lapsen kanssa liikkumisen, enkä kehtaa jatkuvasti syyttää lastani myöhästelyistä!

Haaveilija / Realisti

Olen ehkä molempia. Saatan haaveilla ja unelmoida asioista, mutta nopeasti mietin myös asian realistisen puolen. Olen kuitenkin enemmän tunteella ja järjellä eläjä ja mietin tarkoin asiat, ennen kuin toteutan ne.

Autolla / Kävellen

Talvella ehdottomasti auto, huomattavasti helpompi liikkua pienen lapsen kanssa autolla, kuin tarpoa lumessa rattaiden kanssa. Kesällä tulee liikuttua helpommin taas kävellen ja rattaiden kanssa upeassa kesäisessä säässä ja piipahdettua vaikka kaupungilla jätskillä 🍦

Kotona / Viihteellä

Ehdottomasti kotona, olen aina ollut enemmän koti-ihminen, kuin viihteellä kävijä. Nautin kotona olemisesta perheen kanssa. Nautin ystävien seurasta mieluiten jonkun kotona, hyvän ruoan äärellä tai kahvilassa, yökerhoihin en ole eksynyt moneen vuoteen!

Introvertti / Ekstrovertti

Enemmän ekstrovertti. Viihdyn hyvin kotona, mutta kaipaan myös ihmisiä ympärilleni, enkä pysty olemaan montaa päivää kotona näkemättä ketään muita ihmisiä tai poistumatta ihmisten ilmoille. Aamupäivisin käyn yleensä esikoisen kanssa kaupungilla asioilla tai ulkoilemassa ja iltapäivät vietetään perheen kanssa kotona tai ystävien luona.

Spontaani / Suunniteltu

Ehdottomasti suunniteltu. Haluan kaiken suunnitella etukäteen ja vielä hyvissä ajoin. Kalenteri on nykyään hyvinkin tuttu "työväline" ja ilman en yksinkertaisesti pystyisi elämään. Jotain jos pitää järjestää, niin järjestelyt aloitetaan hyvissä ajoissa ja suunnitelmat kirjataan tarkkaan ylös, jotta ei mitään jäisi vahingossa tekemättä tai hoitamatta. Olisi ihana olla myös enemmän spontaani, mutta nykyään se tuntuu hirveän haastavalta, koska pitää ottaa huomioon aina lapsen ja myös koiran tarpeet ja aikatauluttaa ne menojen mukaan.

Syödä ulkona / Kokata itse

Kokata itse, teen meillä pääsääntöisesti ruoan ja tykkään ruoanlaitosta, vaikka välillä tuntuukin siltä, että samat ruoat pyörivät viikosta toiseen ruokalistalla. Ulkona syöminen on aika kallista jos siihen panostaa enemmän, niin ei ihan joka viikko viitsi ravintoloissa käydä, vaikka onhan se aika ihana istua valmiiseen illallispöytään ravintolassakin.

Instagram / TikTok

Instagram. En halua käyttää kaikkea aikaani pelkkiin sovelluksiin ja koen, että Instagram riittää minulle oikein hyvin. Olen joskus tehnyt tilin kyllä TikTokkiin, mutta en koskaan jaksanut opetella sen käyttämistä. Nautin enemmän blogin kirjoittamisesta, kun videoiden tekemisestä sosiaaliseen mediaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti