8.4.2024

Sairaalakassi - Mitä pakata mukaan?



"Sairaalassa pärjää ilman täydellisesti pakattua sairaalakassia"


Mitä ihmettä sinne sairaalakassiin kannattaa pakata? Netistä löytyy lukuisia listoja siitä, mitä odottava äiti, toinen vanhempi ja tuleva lapsi tarvitsee mukaan sairaalareissulle. On hyvä kuitenkin muistaa, että olet menossa sairaalaan synnyttämään ja saat varmasti sieltä kaiken tarvitseman sairaalaoloasi varten, joten ei kannata stressata sitä jos jokin asia unohtuu, vaikka kiireellisen lähdön takia.

Muistan esikoisen kohdalla, kun pakkasin juuri jonkun netin listan mukaan tavarat sairaalaoloa varten ja kotiinlähdön kohdalla huomasin, että en ollut juuri mitään tavaroita tarvinnut kassista koko reissun aikana. Tällä kertaa aion ottaa mukaan vain pienen osan niistä tavaroista, mitä ensimmäisellä kerralla oli mukana ja pyrin jättämään kaiken ylimääräisen kotiin.


Tältä näyttää mun sairaalakassi 💛


Must-have tuotteet:

❤ Neuvolakortti

❤ Lompakko

❤ Puhelin, laturi ja varavirtalähde

❤ Vesipullo

❤ Rennie


Sairaalassaolo aikana käytän sairaala vaatteita, mutta kotiinlähtöön tarvitaan omat vaatteet, jotka kannattaa valita tarkoin, sillä synnytyksen jälkeen on ihana pukeutua rentoihin ja löysiin vaatteisiin.

❤ Imetysliivit

❤ Liivinsuojat

❤ Toppi

❤ Rento neulepusero

❤ Rennot housut

❤ Tukisukat 

❤ Villasukat sairaalassaoloa varten

❤ Sandaalit suihkuhetkiä varten


Kosmetiikka ja hygienia:

❤ Kuivashampoo

❤ Hammasharja + Tahna

 ❤ Deodorantti

❤ Hiusharja + hiuslenkit

❤ Kosteusvoide 

❤ Huulirasva


Muuta mukaan pakattavaa:

❤ Herkkuja

❤ Välipalapatukoita

❤ Limsa pullo

❤ Vauvalle tumput


Vauvan kotiutumisvaatteet ja kaukalon lapsen isä tuo mukanaan vasta, kun päästään sairaalasta kotiin, ei niitä siellä aikaisemmin tarvita. Täysiaikainen ja normaalipainoinen vauva ei tarvitse tavallisesti vaatteita ensipäivinään, vaan ihokontakti auttaa vauvaa pysymään lämpöisenä. Vaippasillaan oleva vauva on helppo nostaa iholle imetyksen ajaksi ja sitten taas lämpöisen peiton alle omaan sänkyyn nukkumaan. 

Uskon pärjääväni näillä tavaroilla sairaalareissun ajan 💛


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti