22.3.2024

Pelleilevä taapero ruokapöydässä

Lapsi elää mielihalujen maailmassa ja tämä näkyy ruokapöydässä. Uusien makujen maistelua, kokkareita ruoassa, epäsopivaa ruokaa, maito ei kelpaa, lämmin ruoka ei kelpaa, mikä tämä vaihe oikein on??

Eletään mielenkiintoista aikaa taaperon kanssa, kun ruokailut ovat muuttuneet pelleilyksi. Ruokaa heitellään lattialle, päristellään ruoka suussa, maitopullot lentää ja huudetaan syöttötuolissa nälkää, mutta ei suostuta syömään. Meillä ei ole oikeastaan ikinä ollut ruoan syömisen kanssa mitään ongelmia ja kaikki on mennyt hienosti alas, mutta nyt on selvästi jokin vaihe päällä, kun ruokailut ovat muuttuneet pelleilyksi. 

Meillä on säännöllinen ruokailurytmi ollut jo pidemmän aikaan ja se näyttää seuraavanlaiselta: 

Klo 07.30-08.00 Aamupala: Kaurapuuro + hedelmäsosetta ja Maitoa

Klo 11.00-11.30 Lounas: Kaupan lihasosetta + kasviksia ja Maitoa

Klo 15.00 Välipala: Hedelmiä + Jogurttia + hedelmäsosetta + Naksuja ja Vesi

Klo 16.30-17.00 Päivällinen: Kaupan lihasosetta + kasviksia ja Maitoa

Klo 19.30-20.00 Iltapala: Kaurapuuro + hedelmäsosetta ja Maitoa

Mikä tämä raivostuttava pärinävaihe oikein on? Lapsi on alkanut päristellä ruokapöydässä jokaisen lusikallisen kohdalla ja ruoat lentelee ympäriinsä, aikaisemmin päristely oli silloin tällöin päristelyä, mutta nyt se on käytännössä jokaisen ruokailun kohokohta. Ollaan yritetty antaa lapselle käteen erilaisia esineitä, jotta huomio kiinnittyisi enemmän niihin, mutta sekin auttaa vain hetkeksi, jonka jälkeen nämä esineet lentelevät vuoronperään lattialle. Sormiruokailu on unohdettu kokonaan, koska pienen ihmettelyn jälkeen ruoat löytyvät lattialta ja suuhun ei ole mennyt mitään! 

Onko tämä sitä lapsen tutustumista ruokaan kaikilla aisteilla, kun ruokaa päristellään ja kaivetaan suusta ulos ja heitellään ympäriinsä?

Onko teillä antaa jotain hyviä vinkkejä tähän vaiheeseen? 💛


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti