1.3.2024

Pettymyksiä kirpputoreilla

Olen viime aikoina kiertänyt tavallista ahkerammin kirpputoreilla etsimässä pojalle vaatteita siinä toivossa, että tekisin hyviä löytöjä. Kohteina ovat olleet Rauman ja Porin kirpputorit ja vielä pääsääntöisesti kirpparit, joissa myydään lasten vaatteita. Pettymysten sarja on näille reissuille ollut normaalia suurempi ja huonoja kokemuksia on tarttunut mukaan kourallisen verran.

Kirpputoreilla kierrättäminen on yleistynyt viime aikoina todella paljon ja ihmiset lähtevät entistä helpommin myymään itselle turhat tavarat ja vaatteet kirpputoreilla eteenpäin, mutta missä menee raja, mitä kirpputoreilla voi (kannattaa) myydä ja miten hinnoitella tuotteet oikein?

Kirpputoreilla kannattaa myydä vain myyntikelpoisia tuotteita, joille on oikeasti kysyntää, rikkinäiset ja likaiset tuotteet eivät kuulu kirpputoreille! Jos päätät kuitenkin kokeilla myydä "huonoa" tavaraa, saattaa myös joukossa olevat helmet jäädä myymättä, koska harvat ihmiset jaksaa käydä läpi nuhjuista ja sotkuista valikoimaa. Kannattaa siis miettiä tarkkaan, mitä myy ja millä hinnalla! Sillä on oikeasti todella todella suuri merkitys. 

Viimeaikoina kirpputoreilla on näkynyt hävyttömän paljon nuhjuisia, likaisia, reikäisiä  ja ylihinnoiteltuja vaatteita. Valitettavan paljon tulee myös vaatteita vastaan, joiden likatahrat on piilotettu hintalapun alle 😱siis aivan käsittämätöntä, että ihmiset kehtaa huijata ostajia tällä tavoin. Missä on ihmisten rehellisyys tänä päivänä?? Olen oikeasti järkyttynyt näistä, koska en olisi ikinä osannut kuvitella, ennen kuin tällainen osui omalle kohdalle, että ostajia voidaan huijata piilottamalla oikeasti ne likatahrat hintalapun alle😱 Todella hävytöntä käytöstä!



"Ole myyjänä reilu ostajia kohtaan"


Näin varmistat hyvät myynnit kirpputorilla ostajan näkökulmasta 👉

1. Käy jokainen vaate läpi hyvässä valossa ja tarkista ettei vaatteessa ole likatahroja tai reikiä.
2. Pese vaatteet, ennen kirpputorille viemistä tai tuuleta hyvin tarvittaessa.
3. Silitä ryppyiset vaatteet.
4. Hinnoittele tuotteet oikein, kun myyt kirpputorilla on hyvä pitää mielessä, ettei kukaan halua maksaa käytetystä vaatteesta uuden hintaa kirpputorilla
5. Panosta esille laittoon ja siisteyteen - Vaatteet rekkiin ja tavarat hyllyyn
6. Kerro ostajalle, mitä kirpputoriloosistasi löytyy, esim. merkitse lappuun saatavilla olevat vaatekoot ja järjestä vaatteet vielä kokojen mukaan rekkiin. Ostaja on kiitollinen nähdessään heti lapustasi mitä sinulla on myynnissä.
7. Älä täytä hyllyjä/rekkiä liian täyteen.
8. Panosta siivoamiseen, kirpputoriloosia on hyvä käydä siivoamassa päivittäin, jotta se on houkuttelevan näköinen. Jos et itse pääse siivoamaan, kannattaa miettiä ottaako kirpputorilta lisäpalveluna siivouksen, jota monet itsepalvelukirpputorit tänä päivänä tarjoavat myyjille.

Näille pienillä asioilla varmistat huomattavasti paremman myynnin kirpputorilla ja palvelet paremmin myös ostajia ja näin jokaiselle jää parempi kokemus kirppistelystä. 


"Rehellisyys ja suoruus vapauttavat"

4 kommenttia:

  1. Joo kyllä kirppareilla kiertäminen on työlästä. Neulan etsimistä heinäsuovasta. Monesti kyllä ihmettelen, miten törkyisiä ja kuluneita myydään. En tiedä, onko sitten kyse siitä, että ihmisillä on niin erilaiset standardit.

    Omalle lapselle koitan löytää aina siistejä vaatteita, mutta pienet tahratkin hyväksyn, riippuen vaatteesta ja missä kohtaa tahra on. Ulkovaatteiden haluan olevan siistit. Jotain pientä jälkeä saa olla, mutta ehjä pitää olla eikä yleisilme nuhjaantunut. Eikä polvet ja peppu saa olla ihan pehmeäksi kuluneet. Ihan roskiskuntoisia haalareita näkyy monesti myytävän riistohintaan. Mä vaan pyörittelen päätäni enkä voi ymmärtää, mitä myyjä on ajatellut.

    VastaaPoista
  2. Työlästä se on kyllä :) Vai onko ihmisten laiskuutta, tarkistaa vaatteita ennen myyntiä? Ajatellaan vaan, että myyntiin, niin kyllä joku ne ostaa?!
    Pienet tahrat sallin myös itse riippuen tietenkin vaatteesta ja tahran sijainnista, mutta ne olisi hyvä mainita, kuitenkin tuotetta myydessä rehellisesti. Kyllä sitä saa päätä pyöritellä aika usein kirppareita kierrellessä.

    VastaaPoista
  3. Hei kaikenlainen röyhkeys on lisääntynyt, se on tosi ikävää. Mutta olen myös huomannut että jotain on tapahtunut ihmisten näölle. Mulla harrastus joka vaatii tosi tarkkaa lähinäköä. Monen vuoden aikana oon huomannut että mua esim 20-30v eivät näe niin tarkkaan kuin minä. Esim oon ostanut takin jossa tahra, ei myyjä huomannut? Eli joko röyhkeys tai lähinäkö huono siksi en uskalla enää ostaa netistä kirppisvaatteita.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei, Tosi harmillinen ilmiö tämä, mutta en usko kuitenkaan, että huonon näön vuoksi likatahra piilotetaan hintalapun alle. Tosi harmi, että et uskalla enää netti kirpparilta ostaa vaatteita 😔

      Poista