18.5.2024

Oikuttelevan sään taikasana - Kerrospukeutuminen



"Ei liian kuuma, eikä liian kylmä - Sopivan pukeutumisen salaisuus on kerroksissa"


Aurinko lämmittää jo mukavasti ja lämpömittari kohoaa yli kymmeneen asteeseen, välillä on kuitenkin tuulista ja taivaalta voi tulla vettäkin alas. Kuka näistä nyt ottaa selvää.


Aina sama ongelma, kun yrittää miettiä lapsen pukeutumista eri sää olosuhteisiin. Kotona ulkoillessa on vielä helppo siirtyä sisälle, jos lapselle tulee kylmä, mutta päiväkodissa se ei olekaan aivan niin yksinkertaista. Monesti sitä kiinnittää aikaisin keväällä ja ihan syksyn loppumetreillä huomiota vielä siihen, miten vähän lapsilla on vaatteita päällä, vaikka ilmat ovat selkeästi jo viilentyneet ja osa lapsista saattaa kulkea, jopa pakkasillakin kaula paljaana. Tekee oikein pahaa ajatella, miten vähissä vaatteissa lapset kulkevat ulkona. Iän myötä itsestä on kuoriutunut todella mukavuuden haluinen pukeutumisen suhteen ulkoiluja ajatellen, enkä missään nimessä halua paleltua ja siksi saatankin olla vähän ylipukeutunut toisinaan ja toistan saman myös lasteni kohdalla. Aina saa onneksi vähennyttyä vaatekerrastoja jos kuuma yllättää kesken ulkoilun. 


Hyvä Terveys sivuilta löytyi pukeutumisopas, josta saa vähän viitettä, kuinka paljon vaatteita pitäisi olla päällä  -20 asteessa -  + 20 asteessa. Tämä pukeutumisopas pitäisi liimata ulko-oveen, jotta siitä olisi helppo tarkistaa, mitä lapselle tulisi pukea päälle. Päiväkodissa törmäsin kevään aikana muutamaan otteeseen siihen, että vaikka kuinka olit laittanut lapselle vaihtoehtoja pukeutumiseen ja kevyempiä vaatteita iltapäivän ulkoiluun, saattoi siellä olla toppahaalari vielä päällä +10 asteen ulkoilussa iltapäivälläkin, mikä oli ehkä hieman liikaa jo. Positiivisuuden kautta tämäkin asia, mieluummin kuuma, kuin kylmä!




Onnekseni kesä näyttäisi vihdoin tulevan, joten suurin päänvaiva pukeutumisen suhteen unohtuu, kun mittarin lukemat näyttää +15 astetta ja enemmän. Enää ei kerrospukeutumisia tarvitse kovin paljon miettiä, vaan nyt saa enemmän miettiä sitä, että lapsi on suojattu riittävän hyvin auringolta 😎

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti