22.5.2024

Ruoka hävikin minimointi lapsiperheessä"Vältä ruokahävikkiä - Säästä luontoa ja rahaa"

Lapsiperhearjessa on hyvä suunnitella viikon ruokailut etukäteen ja miettiä sen pohjalta kauppalista, jotta ruokahävikkiä tulisi mahdollisimman vähän, heräteostokset jäävät näin myös helpommin ostamatta.

Meidän perheessä on suunniteltu viikon ruokalista jo ennen lapsien tuloa, koska huomattiin ruokahävikin lisääntyvän, kun ei ollut mitään valmista suunnitelmaa, mitä viikon aikana syötäisiin ja näin kaupasta tarttui matkaan aina paljon ruokia ja valitettavasti tällöin osa ruoka tarpeista joutui roskikseen, myös heräteostoksia tuli paljon helpommin kauppareissuilla. Viikon ruokalistan suunnittelulla meidän ruokahävikki loppui käytännössä kokonaan, joskus saattaa jotain mennä roskikseen, mutta todella harvoin enää. Tänä päivänäkin meillä on käytössä ruokalista, joka suunnitellaan aina viikoksi eteenpäin, jonka pohjalta tehdään myös aina kauppalista kauppareissuja varten. Lapsien myötä tämä on sujuvoittanut arkea myös entisestään, kun on valmiiksi suunnitellut ruoat viikon jokaiselle päivälle ja kaikki tarvittavat ainekset löytyy kaapista valmiina, eikä tarvitse joka päivä miettiä mitä ruokaa syötäisiin.


Suunnittelen viikon ruokalistan pohjalta jokaiselle kauppareissulle oman kauppalistan ja siihen lisätään aina vielä perusruoka tarpeet, joita viikon aikana kuluu. Listan mukaan tehdään kauppareissut ja mitään ylimääräistä ei juurikaan tule enää ostettua kaupasta. Tämä kaikki nopeuttaa kaupassa asiointia huomattavasti, kuten myös aina samassa kaupassa asiointi ja rahallistakin säästöä tulee huomattavasti, kun on selkeät suunnitelmat valmiina.

Vannon S-kauppojen nimeen ja kauppa ostokset tuleekin tehtyä poikkeuksetta aina Prismassa. Kauppa asiointia nopeuttaa ja sujuvoittaa myös, kuin on muistissa missä mikäkin tuote sijaitsee kaupassa ja nyt uutena kauppareissujen pelastajana käsiskanneri! Kokeilin tätä nyt ensimmäistä kertaa ja vitsi, miten kauppareissusta tuli entistäkin sujuvampaa ja nopeampaa, kun voit pakata ostokset suoraan kasseihin ostosreissun aikana, kun tuotteet on skannattu jo keräys vaiheessa. Lopuksi voit vain mennä pikakassalle, palauttaa skannerin ja maksaa ostokset, eikä enää tarvitse nostaa ostoksia hihnalle ja lastata ostoskasseihin! Jää ylimääräiset ostosten siirtelyt väliin ja kauppareissu sujuu aiempaakin nopeammin!

2 kommenttia:

  1. Täytyisikin joskus kokeilla tuota ostosten skannausta. En ole vielä uskaltanut. Lapsen kanssa kaupassa se voisi olla iso apu, kun ärsyttävä kassahässäkkä jää pois.

    Tykkään itse käydä Lidlissä, kun ostosreissun saa parhaillaan tehtyä 20 minuutissa ja hevi-tuotteet ovat mielestäni tuoreempia. Välillä on kuitenkin haettava tiettyjä tuotteita Prismasta.

    VastaaPoista
  2. Kannattaa ehdottomasti kokeilla! :) Mullakin meni pitkään, että uskalsin kokeilla skannerin käyttöä, vaikka se oli oikeasti tosi helppoa ja vaivatonta! :) Kauppareissuun meni aikaa vain 20 minuuttia ja välttyi turhilta jonotuksilta ja pakkaamisilta ja varmasti nopeuttaa kaupassa asiointia lasten kanssa huomattavasti, kun ei tarvitse enää kassalla jonotella ja pakata ostoksia. :)

    VastaaPoista